Ovo je Vraneš

1
Ovo je moj dom…

Čim se malo zađe uz  dolinu reke Ljuboviđe, opkoljenu oblim padinama obraslim gustom listopadnom šumom koja ponegde ustupa mesto zelenim pašnjacima, vidi se da je u pitanju župan i veoma plodan kraj. Plastovisena i improvizovani mostići preko Ljuboviđe, redovan su prizor. Novi asfaltni put vijuga kroz Vraneš i vodi put Pljevalja udaljenih 70 km od Slijepač mosta.
A na samo 6 km od tog mesta nalazi se MOJ DOM. I samo na 1 km odatle nailazimo na mesto Vučji potok, i Jagodinu vodu. To je sigurno najbolja voda u tom kraju. Ledeni mlaz vode  izbija iz česme koju napravise neimari gradnje puta S. Most – Pljevlja. Zahvaljujuci Milošu Krgoviću ovde možete i videti sami izvor, a slika govori vise od reči. Hvala Milošu što nam je omogučio da makar i vizuelno budemo na licu mesta ako već (na žalost) nismo u mogućnosti da i lično svratimo ovde i umorni popijemo čašu hladne vode. Sećam se ja dobro vremena s kraja pedesetih kada sam ovde trčkarao s bratom Mirkom za kravama koje je terao na pašu odmah ovde na stotinak metara dalje , desno preko reke. Tamo je bio lug koji danas ne postoji jer je zarastao u gusto žbunje, a zaborav kao sumrak lagano pada i nosi u zaborav naša sećanja… E zato sam poštovani čitaoče i napravio ovaj sajt da zajedno sa vama podelim sečanja za buduća pokolenja . Javite se…. naravno ako imate nešto da kažete to recite ovde , ali je na žalost mnogo onih koji ne žele a niti hoće ništa da kažu…. Na žalost.

Milovan

Nema opisa

One thought on “Ovo je Vraneš

  1. Lokacija biznis zone “Vraneška dolina” pruža se od Slijepča mosta do Kovrena sa lijeve i desne strane regionalnog puta Slijepač Most-Pljevlja. Najmanja površina jednog lokaliteta predviđenog kao biznis zona je 1760 m² a najveća je 43870m². Svi lokaliteti se koriste kao livade a mogu se preorijentisati za druge namjene. Saobraćajnica uz koju se nalaze lokaliteti je savremena, izrađena i puštena u saobraćaj 2014.godine. Pored saobraćajnice, čitavom dužinom teče rijeka Ljuboviđa, čija se voda može koristiti kao tehnička i za navodnjavanje. Pijaća, odnosno sanitarna voda se mora do lokaliteta dovoditi sa dužine 2-3km iz vodovoda u Pavinom Polju i Tomaševu. Elektroenergijom se ova lokacija mora snabdijevati sa trafostanice u Čokrlijama koja se nalazi na sredini ove lokacije (15km).

Ostavite odgovor

Next Post

Stari predmeti

Pet dec 14 , 2018

Možda ti se svidi

Milovan

Vlasnik i administrator sajta.

Milovan

Vlasnik i administrator sajta. Kontakt sa članovima.

Mira

Pomoćnik administratora

Mira

Pomoćnik i urednik za administraciju i realizaciju slike i texta.

Milica

Pomoćnik administratora

Milica

Pomoćnik za administraciju i prikaz audio i video materijala.

 

Skoči na traku sa alatkama